top of page

BOTOX

shutterstock_398305693.jpg

Het idee dat de 'botox' die er gebruikt wordt overal hetzelfde is, en dat het kant en klaar wordt aangeleverd zijn misvattingen. Botox® is een merknaam, en er zijn nog andere veilige veel gebruikte merken op de markt, waaronder Azzalure®, Dysport®, Vistabel® en Bocouture®. De overeenkomst is de werkzame stof 'botulinetoxine type A', en er is weinig verschil in werking en werkingsduur. Het zijn allemaal veelvuldig wetenschappelijk onderzochte producten, veilig en van hoge kwaliteit.

Helaas is er naast deze veilige en bekende merken ook merkloze botox in omloop, de zogenaamde 'Chinese botox', wat helaas ook in Nederland wordt gebruikt. Deze onbekende middelen zijn van twijfelachtige kwaliteit en spotgoedkoop. Na gebruik van dit soort onbekende middelen zijn gevaarlijke bijwerkingen te verwachten!

Bij Beautylooks wordt uitsluitend met de bekende, uiterst veilige A-merken gewerkt!

Na een behandeling met botuline toxine

Rimpels verwijderen met botox is zeer veilig. Bijwerkingen die gezien worden bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats welke bestaan uit een rood plekje zo groot als een speldenknop. Dit is echter altijd tijdelijk en altijd van voorbijgaande aard. 

Tijdens het consult krijg je uitgebreide informatie over de werking en mogelijke bijwerkingen van een behandeling met botuline toxine en wordt de tijd genomen om je vragen te beantwoorden. Ook rimpels verminderen voor een jeugdige en frisse uitstraling? Neem contact met ons op.

Botox als middel tegen depressie

Onderzoekers hebben ontdekt dat een botox behandeling óók een zeer effectief middel is tegen depressie.


Aan het onderzoek namen 30 chronisch depressieve patiënten deel. De deelnemers werden verdeeld in 2 groepen; 15 patiënten ontvingen een injectie met botox en de andere 15 patiënten ontvingen een injectie met placebo (zoutoplossing). Zowel behandelaar als patiënt waren niet op de hoogte over de inhoud van de injectie.


Bij mensen die de botox geïnjecteerd hadden gekregen werden na twee weken al positieve resultaten gevonden, en na 6 weken waren de depressie symptomen met gemiddeld 47,1% afgenomen. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien. Deze bevindingen zijn inmiddels ook gezien in 5 andere grote wetenschappelijke studies waar in totaal 194 patiënten aan deelnamen (Parsaik et al., 2016)

Reden om het onderzoek te starten was voor de wetenschappers de signalen van patiënten die na een botox behandeling aangaven beter gehumeurd te zijn. Botox verlamt de zenuwen die de gelaatspieren aansturen: de (boze) frons verdwijnt. De studies lijken het idee te bevestigen dat gezichtsuitdrukkingen er niet alleen zijn om emoties op andere over te brengen, maar belangrijk zijn voor de geëmotioneerde persoon om eigen gevoelens te identificeren en te ervaren.

Weinig bijwerkingen

De behandeling heeft volgens de artsen relatief weinig bijwerkingen en is zeer efficiënt. Eén spuitje heeft meerdere maanden effect in tegenstelling tot antidepressiva die dagelijks ingenomen dienen te worden en waarbij de kans op vervelende bijwerkingen relatief groot is.

€ 84.-

€ 84.-

€ 59.-       

€ 179.-

€ 59.-

PRIJZENLIJST

Voorhoofdslijnen

Fronsrimpels

Kraaienpootjes (beide zijden)

Verdikte kaakspier (tanden knarsen)

Wenkbrauw lift

test

 

BEHANDELAAR

Saskia Bouwens, MSc. is een ervaren Wet BIG geregistreerde (art.14 en 36a) behandelaar met ruim 20 jaar klinische praktijkervaring. Zij heeft de rol van klinisch expert en verleent geprotocolleerde geneeskundige zorg. Ze heeft de masterstudie Advanced Nurcing Practice gevolgd (NLQF7= Academisch Niveau), waarbij zij cum laude afstudeerde, en draagt de beschermde titel Master of Science.

 

Zij is bevoegd tot het indiceren en verrichten van medisch risicovolle voorbehouden handelingen waaronder: heelkundige handelingen, het geven van injecties en het voorschrijven van geneesmiddelen binnen haar deskundigheidsgebied. De handelingen worden altijd uitgeoefend volgens landelijk geldende richtlijnen, standaarden en daarvan afgeleide protocollen.

 

Saskia_Bouwens_Veelgestelde_vragen_over_

Rimpels verminderen met een botox behandeling

Botox (botuline toxine) wordt veel gebruikt voor het verzachten van van diverse rimpels. Zo kan botox een fronsrimpel, kraaienpootjes en de lijnen op het voorhoofd minder zichtbaar maken.  Er kan zelfs een kleine lift van de wenkbrauwen mee uitgevoerd worden. Het effect van een botox behandeling is na ongeveer 1 week zichtbaar en houdt 4-6 maanden aan. Wij gebruiken alleen zeer veilige A-merken, waarvan Bocouture® het eerste merk botuline toxine is wat volledig vrij is van bacteriële eiwitten. Hierdoor is het hypoallergeen, en is de kans dat het middel op den duur niet meer werkt vrijwel nihil.

Wat is het effect van een botox behandeling?

Met een subtiel prikje wordt in het spiertje wat zorgt voor de rimpel een kleine hoeveelheid botulinetoxine type A, ofwel 'botox' ingespoten. De werkzame stof in botox zorgt ervoor dat het signaal van de aansturende zenuw niet aankomt bij de spier waardoor deze zich ontspant. Doordat de spier zich ontspant, komt het gebied tot rust en trekt de huid uit de plooi waardoor de rimpels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Gemiddeld neemt de diepte van rimpels tot wel 90% af! Een paar dagen na de behandeling begin je het effect al te merken, de rimpels worden zichtbaar minder en de huid wordt strakker. Het effect van een botox behandeling is per persoon verschillend maar houdt gemiddeld 4-6 maanden aan. Tijdens de periode dat botox werkzaam is, voorkomt het ook de vorming van nieuwe rimpels. Botox wordt daarom veel gebruikt door jongvolwassenen. Botulinetoxine type A is volledig natuurlijk afbreekbaar en de effecten zijn volledig omkeerbaar.

bottom of page